Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

SATSE exigeix la realització de proves a tots els professionals sanitaris sense excepció

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha exigit que es realitzin d’una vegada les proves de detecció del coronavirus a tots els professionals sanitaris sense excepció, i denuncia que no s’han […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha exigit que es realitzin d’una vegada les proves de detecció del coronavirus a tots els professionals sanitaris sense excepció, i denuncia que no s’han arribat a fer ni a la meitat del personal que treballa al conjunt de l’Estat. Segons SATSE, la taxa de contagis declarats per l’administració entre el conjunt de professionals sanitaris és només la “punta de l’iceberg”. “No hi ha cap justificació, ni logística, operativa o de gestió, perquè no es facin totes les proves de detecció necessàries i així evitar que continuïn augmentant les preocupants xifres de contagis entre els professionals sanitaris”, assegura el sindicat, que recorda que el ritme de contagis és el doble que el de la població general.

Segons les últimes dades oficials, són ja més de 44.000 els professionals sanitaris contagiats de covid-19, i SATSE calcula que un 60% són infermers. El 20% de professionals sanitaris contagiats a Espanya supera amb escreix els percentatges d’altres països, també amb major incidència del coronavirus, com Estats Units o Itàlia.