Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

SATSE denuncia que les administracions no ofereixen l’atenció psicològica necessària als sanitaris davant de la covid-19

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Infermeria SATSE denuncia que les diferents administracions no han posat en marxa els programes i gabinets de suport necessaris per donar resposta a les necessitats d’atenció psicològica dels professionals sanitaris en la pandèmia de la covid-19. El sindicat recorda que els professionals porten més de nou mesos patint una gran càrrega d’ansietat, estrès, impotència i, en molts casos, de greu desgast emocional. SATSE considera que les diferents administracions sanitàries competents “no han donat una resposta generalitzada i integral” a les necessitats d’atenció a la salut mental, tot i que sí que s’han endegat algunes iniciatives i programes de suport concrets, sobretot des dels col·legis professionals o centres sanitaris.

“Només hem vist la punta de l’iceberg ja que estem convençuts que moltes conseqüències i seqüeles aniran aflorant amb el pas del temps, d’aquí la importància que les administracions sanitàries secundin i cuidin els professionals a través del desenvolupament de programes i gabinets d’atenció psicològica”, apunten des de SATSE a través d’un comunicat aquest dijous. Un 15% de les infermeres i infermers enquestades el juny per aquest sindicat van assenyalar que havien necessitat ajuda psicològica per l’excessiva sobrecàrrega i tensió laboral, així com pel contacte permanent amb el dolor, el patiment i la mort. El sindicat també fa referència als resultats d’un estudi liderat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i metges del Mar, publicat la setmana passada. Segonsla recerca, prop de la meitat dels professionals sanitaris a l’estat espanyol té un alt risc de patir un trastorn mental després de la primera onada del coronavirus. Els símptomes principals són depressió, ansietat, atacs de pànic, trastorn d’estrès posttraumàtic i abús de substàncies.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió