Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

SATSE denuncia la manca de suport a les infermeres amb covid persistent

ACN Barcelona.-SATSE denuncia la manca de suport a les infermeres i fisioterapeutes amb covid persistent. El sindicat fa més d’un any que reclama que les baixes laborals per coronavirus es […]

Avatar
Agències 11/08/2021

ACN Barcelona.-SATSE denuncia la manca de suport a les infermeres i fisioterapeutes amb covid persistent. El sindicat fa més d’un any que reclama que les baixes laborals per coronavirus es considerin de manera directa malaltia professional. En el cas dels professionals amb covid persistent, però, la situació és “especialment preocupant”. Segons l’organització, en aquests moments, es requereix encara que els serveis de riscos laborals corresponents dictaminin en cada cas si el contagi d’un sanitari ha ocorregut durant l’exercici de la seva professió, la qual cosa suposa “un clar perjudici” per a un col·lectiu que des de l’inici de la pandèmia ha estat a primera línia “fins i tot sense els suficients equips i elements de protecció”.

“És de justícia que les administracions públiques vetllin per la seva seguretat i benestar durant el seu exercici professional i, d’igual manera, si lamentablement ha resultat contagiat a conseqüència del seu treball”, assenyalen. Per això, reiteren que les baixes per covid es reconeguin com a malaltia professional per garantir més protecció i seguretat, sobretot en el cas que hi hagi seqüeles futures.Les persones amb covid persistent, recorden, sofreixen “un ampli conjunt de símptomes i seqüeles, com són el cansament extrem i continuat, maldecaps permanents, crisis epilèptiques o problemes de caràcter respiratori, entre altres”. El reconeixement directe de tota baixa laboral per contagi de covid-19 comporta que tot professional sanitari afectat pugui accedir a determinats beneficis, com l’increment en la prestació econòmica percebuda corresponent al període de baixa, així com rebre una major protecció en cas de possibles recaigudes i/o seqüeles a conseqüència d’haver patit la malaltia, entre altres qüestions, defensa el sindicat. Segons SATSE, la justícia està començat a dictarminar a favor d’aquest reconeixement però hauria de ser la pròpia administració pública la que hauria de fer-ho d’ofici.