Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

SATSE demana al Govern mesures per evitar que “l’escassetat” d’infermeres a Catalunya empitjori

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE reclama mesures al Govern per evitar que l”escassetat” de professionals a Catalunya empitjori. Asseguren que el problema és “sistèmic” i que les plantilles estan “infradotades”, […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE reclama mesures al Govern per evitar que l”escassetat” de professionals a Catalunya empitjori. Asseguren que el problema és “sistèmic” i que les plantilles estan “infradotades”, ja abans de la crisi sanitària de la covid. “Només ara, quan ens hem enfrontat a un volum inimaginable de pressió assistencial, el Departament de Salut reconeix obertament que no hi ha prou infermeres”, asseguren. Davant d’això, denuncien que no es pot dependre de “l’explotació” del personal i avisen que cal implantar mesures per fomentar l’estudi de la infermeria i alhora retenir el talent.

Segons SATSE és imprescindible crear llocs de treball “estables i atractius” mentre alhora es treballa per augmentar el volum existent de professionals des de diferents àmbits.Entre les propostes que fa el sindicat i que creu que es podrien aplicar a curt termini hi ha la inclusió d’infermeres extracomunitàries a places estatutàries de l’ICS -actualment no poden optar-hi- i millorar les condicions de contractació del sector en general. Des del sindicat, apunten, una millora canviaria els plans de moltes professionals que opten per marxar a un altre país un cop finalitzen els estudis. Per altra banda, també proposen que a llarg termini s’implantin programes d’ajuda a l’estudi que permeti que treballadors d’altres categories professionals amb interès puguin cursar infermeria, que s’ampliin les places a les universitats, es rebaixin les taxes o hi hagi més beques.