Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Satse busca suports parlamentaris per recuperar les ajudes del fons social i de menjador

ACN Barcelona – El sindicat d’infermeria Satse ha iniciat una ronda de trobades amb els grups polítics del Parlament per recuperar les ajudes del Fons d’Acció Social (FAS) i els […]

Agències 07/03/2023

ACN Barcelona – El sindicat d’infermeria Satse ha iniciat una ronda de trobades amb els grups polítics del Parlament per recuperar les ajudes del Fons d’Acció Social (FAS) i els tiquets menjador per als professionals del sistema sanitari català. L’objectiu és eliminar els articles 25.7 i 25.8 de la Llei de Pressupostos, que impedeix la reimplantació d’aquestes prestacions. El col·lectiu ha demanat també la modificació de la disposició addicional segona per garantir que les retallades no es mantinguin a les entitats del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat).

El secretari provincial de Satse Barcelona, Víctor Motos, ja s’ha reunit amb representants de diversos grups i té la intenció de fer-ho amb polítics de tot l’arc parlamentari. “Totes les empreses públiques haurien de poder aplicar aquestes ajudes, que van ser congelades en el moment de crisi i encara no hem recuperat. Si s’eliminen aquests articles, empreses públiques podran descongelar aquests ajuts que porten anys sense concedir-se”, ha explicat Motos.

La limitació del Fons d’Acció Social té una afectació diferent a l’Institut Català de Salut (ICS) i al Siscat.