Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Satisfacció a Massalcoreig per haver quedat fora de l’enduriment del confinament de Lleida i el Baix Segre

ACN Massalcoreig.-Massalcoreig té 600 habitants i només tres casos de covid-19, tots d’una unitat familiar i a l’etapa final de la quarantena. Per això, el municipi considerava “injust” que quedés […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Massalcoreig.-Massalcoreig té 600 habitants i només tres casos de covid-19, tots d’una unitat familiar i a l’etapa final de la quarantena. Per això, el municipi considerava “injust” que quedés inclòs en l’enduriment de les restriccions de la ciutat de Lleida i els set municipis del Baix Segre. L’alcaldessa, Montserrat Jové, ha explicat que es va queixar a la Diputació, la delegació del Govern i al conseller Buch i, finalment, la jutgessa ha decidit excloure el municipi. La notícia s’ha rebut amb molta satisfacció al poble: “No ens mereixíem el contrari, hem fet tot el que ens han dit”, explica la Mari Carmen, una de les veïnes. En canvi, La Granja d’Escarp, amb una situació molt similar, no ha quedat exclòs i ara l’alcalde reclama el mateix tracte.

“És el que havien de fer. En aquest poble hem fet tot el que ens han manat”. La Mari Carmen Ballesté, veïna de Massalcoreig, té clar que la decisió de la jutgessa de no incloure el municipi dins l’enduriment del confinament de Lleida i el Baix Segre és la correcta i no hauria entès el contrari. L’alcaldessa del municipi, Montserrat Jové, opina el mateix. Al poble, durant tota la pandèmia, només hi ha hagut tres casos positius de coronavirus que tot just han acabat la quarantena. “No ho trobàvem just. Per això hem lluitat per veure si ens deixaven relaxar aquestes mesures”, assegura. Finalment, la jutge ha decidit deixar el municipi fora de l’enduriment del confinament de Lleida i el Baix Segre, i la decisió s’ha rebut amb satisfacció al poble. “No demanàvem res més que fer la nostra rutina dins el poble, no volem fer cap excursió a la muntanya ni enlloc”, assegura l’alcaldessa. “A els pagesos se’ns ha estigmatitzat” En Toni Ballester és pagès de Massalcoreig i es dedica a la recol•lecció de fruita. Lamenta que, en les darreres setmanes, s’ha posat la pagesia “en el punt de mira”. “Se’ns ha tractat com si no estiguéssim fent bé les coses i no és cert”, assegura. En aquest sentit, ha explicat que els temporers respecten la distància de seguretat, porten guants i mascareta, i se’ls controla la temperatura cada dia. Ballester ha explicat que les mesures de protecció per la covid-19 han encarit el cost de producció de la fruita en un 25%. La Granja d’Escarp demana el mateix tracte que Massalcoreig A la Granja d’Escarp la situació és molt similar a la de Massalcoreig. El municipi té poc menys de 1.000 habitants i, com el seu poble veí, només té tres casos positius de covid-19, un dels quals ja s’ha donat d’alta. El seu alcalde, Manel Solé, ha explicat que, veient que Massalcoreig ha quedat exclòs de l’enduriment del confinament, en reclamen el mateix tracte i que també quedin fora. De moment, des del diumenge, el municipi té les piscines tancades i també han abaixat la persiana els bars i restaurants del poble. L’alcalde agraeix “aquest exercici de responsabilitat”, però creu “el més just” és que La Granja d’Escarp quedi fora del confinament més estricte del Baix Segre.