Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Sassoli defensa l’Eurocambra de l’acusació de retardar el pla econòmic: “Ningú vol bloquejar un procés tan important”

ACN Brussel·les.-El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha defensat aquest dijous el Parlament de l’acusació d’estar retardant el pla econòmic per rellançar l’economia europea, al qual l’Eurocambra ha de donar […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Brussel·les.-El president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha defensat aquest dijous el Parlament de l’acusació d’estar retardant el pla econòmic per rellançar l’economia europea, al qual l’Eurocambra ha de donar llum verda.”Ningú vol bloquejar un procés tan important”, ha dit Sassoli en una roda de premsa després de la seva intervenció a la cimera de líders europeus. Segons Sassoli, és el Consell el que no troba “un punt d’equilibri”, en referència a les divisions entre els 27 per la condicionalitat dels fons associada al respecte de l’estat de dret. Sobre un possible retard en l’arribada del finançament als estats, Sassoli ha dit que no està “preocupat”.

“Si les negociacions s’afronten de manera pragmàtica es pot arribar a una solució ràpida. Tot depèn de la voluntat política”, ha subratllat el president de l’Eurocambra. Ara per ara, els principals obstacles perquè Consell i Eurocambra tanquin un acord que permeti aprovar el pla econòmic és, per una banda, la condicionalitat dels fons al respecte de l’estat de dret i, d’altra banda, un pressupost per als pròxims set anys que el Parlament considera insuficient perquè retalla alguns dels programes ja existents.