Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Sarrià canvia el nom del carrer dels Reis Catòlics pel de la pedagoga Elisa Moragas i Badia

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona durà a terme aquest dijous a les cinc de la tarda el canvi de nom del carrer dels Reis Catòlics pel d’Elisa Moragas i Badia aprovar […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona durà a terme aquest dijous a les cinc de la tarda el canvi de nom del carrer dels Reis Catòlics pel d’Elisa Moragas i Badia aprovar per la ponència del Nomenclator el març passat. El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle, i el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, assistiran a l’acte de descoberta de la nova placa del carrer. Elisa Moragas i Badia (Barcelona, 1927-2006), pedagoga, és una de les fundadores de l’Escola Sant Gregori. Coneix la Pedagogia Freinet a França als anys seixanta, queda impressionada per la creativitat del mètode i contribueix a la seva difusió a Catalunya.

L’any 1972 funda l’Escola Nabí de Vallvidrera i en dissenya el projecte educatiu, basat en la Pedagogia Freinet. Un dels tres edificis de l’escola, una cooperativa de pares en els seus inicis, està situada al carrer Reis Catòlics de Vallvidrera.La proposta d’Elisa Moragas i Badia prové d’una iniciativa ciutadana coordinada per set entitats cíviques i veïnals de Vallvidrera l’any 2019. El carrer és una de les vies principals del barri de Vallvidrera i s’hi concentren diversos equipaments.