Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Sara Blanch, Joan Cabero i Corrado Bolsi actuaran al concert extraordinari de l’Any Gerhard al Palau de la Música

ACN Barcelona.-La soprano Sara Blanch, el tenor Joan Cabero i el violonista Corrado Bolsi actuaran de manera conjunta al concert extraordinari de l’Any Gerhard al Palau de la Música Catalana. […]

Avatar
Agències 16/04/2021

ACN Barcelona.-La soprano Sara Blanch, el tenor Joan Cabero i el violonista Corrado Bolsi actuaran de manera conjunta al concert extraordinari de l’Any Gerhard al Palau de la Música Catalana. Serà l’acte central del programa previst per commemorar el compositor nascut a Valls, que va morir el 1970. El director d’orquestra de la interpretació, titulada ‘Cantata L’Alta Naixença del Rei En Jaume’, serà Edmon Colomer, que és, a més, el comissari de l’Any Gerhard. L’espectacle tindrà lloc el 25 d’abril. També participaran en la interpretació la Camerata Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, l’Orquestra de cambra de Granollers, la Coral Cantiga de Barcelona i el Cor de cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida.

El concert commemorarà també la celebració del Festival Internacional de Música Contemporània a Barcelona el 1936, amb figures internacionals com Benjamin Britten, Anton Webern o Ernst Krének, a més dels músics i compositors catalans i espanyols més representatius. En aquella trobada es va estrenar el concert per a violí ‘A la memòria d’un àngel’, d’Alban Berg, un dels concerts referents a la història de la música, segons s’assenyala des del Palau de la Música.El programa del concert del 25 d’abril inclou ‘Aeternam’ (2009), de Bernat Vivancos, la cantata ‘L’Alta Naixença del Rei En Jaume’ (1932), de Robert Gerhard, i el concert per a violí ‘Violinkonzert’ (1935), d’Alban Berg.Pel que fa al tema central, la cantata ‘L’Alta Naixença del Rei En Jaume’, va néixer com a fruit de la col·laboració entre Gerhard i el poeta Josep Carner. La peça data de l’any en què Catalunya va obtenir l’Estatut d’autonomia tot just després d’haver-se proclamat la República espanyola el 1931. Gerhard va compondre la peça a suggeriment de Carner, sobre cinc seccions de la seva novel·la medieval ‘La malvestat d’Oriana’ (1910).