Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

Saquejos, barricades i atacs contra el Palau de la Música per part de grups violents en les protestes a Barcelona

ACN Barcelona.-La cinquena nit consecutiva de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel a Barcelona ha registrat els primers aldarulls. Diversos grups violents s’han desmarcat de la manifestació general, que durant […]

Avatar
Agències 20/02/2021

ACN Barcelona.-La cinquena nit consecutiva de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel a Barcelona ha registrat els primers aldarulls. Diversos grups violents s’han desmarcat de la manifestació general, que durant la primera hora ha transcorregut de forma pacífica, i han protagonitzat els primers incidents a la ciutat. Les principals destrosses es concentren al voltant de la plaça Catalunya i el Passeig de Gràcia, on els violents han vandalitzat les botigues Nike, Tous i Desigual i Adidas. També han fet barricades amb contenidors entre Pau Claris i Gran Via. Paral·lelament, un grup ha fet llançament de pedres a la façana del Palau de la Música, on han trencat els vidres. Els Mossos demanen a la ciutadania que no s’apropi a la zona.

(En aquesta actualització s’afegeix informació sobre els fets que han tingut lloc a Gran de Gràcia)Les principals accions violentes s’han produït de la mà de persones encaputxades que anaven amb la cara tapada. A més dels saquejos a botigues i les barricades, han tirat motos estacionades a terra i han fet llançaments de pedres i objectes als agents dels Mossos d’Esquadra. També han assaltat algunes entitats bancàries. La tensió ha anat creixent entre manifestants i policia, produint-se les primeres corredisses, així com alguna càrrega per part dels agents. També s’han escoltat trets de salves.Una altra de les zones afectades ha estat l’edifici de la Borsa de Barcelona, ubicat també a Passeig de Gràcia, on s’ha originat un petit incendi que ja s’ha pogut apagar.Posteriorment, diversos grups s’han desplaçat fins al carrer de Gran de Gràcia. Allà una quarantena de persones estaven agafant material d’obra per fer llançaments a la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra. Aquests s’han produït entre els carrers de Lesseps i Pere Viga. Al metro de Lesseps, un interventor ha rebut un cop d’ampolla, però ha refusat assistència mèdica. En aquesta mateixa zona s’han produït algunes càrregues policials que ha deixat diverses persones ferides. Pel que fa al gran gruix dels participants a la convocatòria, s’han desmarcat a través de xarxes socials dels episodis més violents i dels saquejos. Així, asseguren que la manifestació ja està desconvocada i condemnen les actituds “d’alguns manifestants”.