Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

SAP-FEPOL denuncia que la Generalitat ofereix una assistència jurídica “deficient” als Mossos que la necessiten

ACN Barcelona – SAP-FEPOL ha denunciat “l’absoluta indefensió” que pateixen els efectius dels Mossos que han patit lesions en l’exercici de les seves funcions i el perjudici que els genera […]

Agències 09/01/2023

ACN Barcelona – SAP-FEPOL ha denunciat “l’absoluta indefensió” que pateixen els efectius dels Mossos que han patit lesions en l’exercici de les seves funcions i el perjudici que els genera la “deficient assistència” que els serveis jurídics de la Generalitat els ofereixen. Es tracta d’una crítica que el sindicat ja ha exposat en d’altres ocasions i que Interior es va comprometre a solventar a finals de 2020. “Més de dos anys després veiem que la descoordinació se segueix produint”, apunta el sindicat. Alhora alerta que aquestes disfuncions s’accentuen quan el servei d’atenció s’ha de proporcionar en cap de setmana. Per tot plegat, ha anunciat que tornarà a elevar la problemàtica a la propera sessió del Consell de la Policia prevista per al 13 de gener.

Segons el sindicat assenyala que aquestes situacions estan ocasionant “que les indemnitzacions que haurien de percebre els efectius policials no siguin les que haurien de ser” perquè en molts casos l’agent segueix de baixa mèdica com a conseqüència de les lesions patides i no ha estat visitat ni tant sols, pel propi metge forense.

Alhora alerta que cada dia assumeix defenses jurídiques que correspondrien al servei jurídic de la Generalitat a causa de “la desconfiança” que els i les agents senten respecte aquest àmbit de l’Administració.

 “La Generalitat ha de garantir l’assistència lletrada de totes les seves persones treballadores i en cap cas es pot permetre que aquestes no vegin garantits els seus drets”, ha sentenciat.