Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

SAP-FEPOL denuncia manca d’efectius dels Mossos d’Esquadra a Esplugues de Llobregat

ACN Esplugues de Llobregat – El sindicat SAP-FEPOL denuncia una greu manca d’efectius a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Esplugues de Llobregat, que podria obligar a “tancar la comissaria” […]

Agències 07/02/2023

ACN Esplugues de Llobregat – El sindicat SAP-FEPOL denuncia una greu manca d’efectius a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Esplugues de Llobregat, que podria obligar a “tancar la comissaria” si no es prenen mesures urgents. Sense posar-hi xifres, el sindicat considera “impropi” que la comissaria d’Esplugues de Llobregat tingui cada vegada menys efectius policials, tant a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, com a la Unitat de Seguretat Ciutadana. SAP-FEPOL també denuncia la reducció del nombre de comandaments d’escala bàsica i intermèdia. Segons relata el sindicat, la manca de caporals i sergents provoca que sovint hagin de ser els agents els que “es veuen obligats a assumir funcions i responsabilitats que no els pertoca”.

“El pitjor encara està per veure ja que en breu ens trobarem que no hi haurà una sola patrulla que pugui donar resposta als requeriments de la ciutadania”, avisa el sindicat a través d’un comunicat. “És una imatge que en cap cas com a cos policial ens podem permetre”, afegeixen.

En aquest sentit, SAP-FEPOL demana al Departament d’Interior que escolti les demandes d’Esplugues i Sant Just, on també es presta servei. Des del sindicat proposen que es convoquin un mínim de quinze places o bé es destini una borsa d’hores extraordinàries que permeti cobrir les necessitats del servei.