Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

SAP-FEPOL demana a Interior suport jurídic per als agents ferits i critica que s’intenti desprestigiar el cos

ACN Barcelona.-El sindicat SAP-FEPOL ha demanat al Departament d’Interior el “suport jurídic necessari” per als agents ferits en l’exercici de les seves funcions, i ha condemnat els “interessos ocults de […]

Avatar
Agències 19/06/2021

ACN Barcelona.-El sindicat SAP-FEPOL ha demanat al Departament d’Interior el “suport jurídic necessari” per als agents ferits en l’exercici de les seves funcions, i ha condemnat els “interessos ocults de certs actors polítics i socials de desprestigiar novament i de manera constant el cos de Mossos i les unitats d’ordre públic” aprofitant la sentència que condemna Marcel Vivet. SAP-FEPOL reclama “respecte” per als agents i constata que “ningú dubtaria de la necessitat de defensar jurídicament un metge, un mestre o un treballador públic agredit”. “Els mossos ens mereixem també rebre del seu departament el suport jurídic necessari”, ha insistit.

En aquest sentit, el sindicat ha instat tots els actors a “deixar d’instrumentalitzar” el cos de Mossos d’Esquadra i deixar d’utilitzar una qüestió com la de la seguretat pública “com a moneda de canvi”. SAP-FEPOL ha subratllat que el poder legislatiu te l’obligació de modificar les lleis que poden ser objecte de millora, i més si, “aplicades les seves conseqüències aquestes poden semblar injustes”, però “en cap cas la responsabilitat d’un debat pot carregar-se sobre les esquenes d’un col·lectiu prou maltractat com el de la policia”. “Cal i exigim del Govern una defensa ferma i en bloc de la institució que representem i és obligat que tots els efectius gaudeixin de la garantia jurídica necessària que asseguri les actuacions que desenvolupen diàriament”, ha conclòs.