Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Sanz calcula que el cost de rebaixar la T-Usual a la meitat durant tres mesos seria de 12 MEUR per a l’Ajuntament

ACN Barcelona – Janet Sanz ha calculat que el cost de rebaixar la T-Usual a la meitat durant tres mesos seria de 12 milions d’euros per a l’Ajuntament de Barcelona. […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – Janet Sanz ha calculat que el cost de rebaixar la T-Usual a la meitat durant tres mesos seria de 12 milions d’euros per a l’Ajuntament de Barcelona. La tinenta d’Alcaldia d’Ecologia i Mobilitat ha coincidit amb l’alcaldessa, Ada Colau, en què la mesura és necessària per donar suport al transport públic en un moment de crisi inflacionista esperonada per la guerra d’Ucraïna i d’emergència climàtica. També com Colau ha considerat que l’Estat hi hauria de fer una aportació, però ha subratllat que no se l’ha d’esperar, perquè Ajuntament, Generalitat i Àrea Metropolitana de Barcelona -les tres administracions que governen l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM)- tenen competències per tirar endavant la mesura.

Sanz ha anunciat que el consistori portarà el tema a debat al Consell d’Administració de l’ATM de divendres vinent, i ha celebrat que, al seu parer, el conseller no s’ha mostrat contrari a l’actuació, “més enllà de les preocupacions per trobar els recursos”.

Una opinió que contrasta amb el posicionament que ha fet aquest matí el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, que s’ha desmarcat d’una proposta que ha calculat que tindria un cost global per a les tres administracions de 50 milions d’euros.

“Demanaria a l’alcaldessa Colau que quan es fan aquest tipus de propostes es vingui amb el xec al darrere. Cal responsabilitat en el tipus d’anuncis de mesures que, a més, no ha de pagar ella”, ha afirmat abans de definir com “electoralista” la idea.

L’ATM està participada en un 50% per la Generalitat i en un 25% respectivament per l’AMB i per l’Ajuntament de Barcelona. Així, al Govern aplicar aquesta mesura li suposaria un cost de 25 milions d’euros.