Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

S’anuncien almenys dues querelles contra el president de l’Audiència Nacional pel vincle amb el cas ‘Kitchen’

ACN Madrid – Els diputats d’En Comú Podem i d’Esquerra Unida al Congrés es querellaran contra el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro, per revelació de secrets arran de […]

Agències 03/03/2023

ACN Madrid – Els diputats d’En Comú Podem i d’Esquerra Unida al Congrés es querellaran contra el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro, per revelació de secrets arran de la informació publicada per la Cadena SER sobre les comunicacions entre l’exnúmero dos del Ministeri de l’Interior, Francisco Martínez, i el mateix president de l’Audiència Nacional per abordar aspectes de la investigació de la trama Kitchen del PP contra Bárcenas i rivals polítics utilitzant fons reservats. És la segona denúncia anunciada contra Navarro, ja que, també segons la SER, l’advocat del que va ser el xofer de Luis Bárcenas, Sergio Ríos, també n’ha anunciat una.

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha explicat que la presentaran en els pròxims dies i ha justificat fer-ho perquè els fets són “gravíssims”. El “compadreig” entre Navarro i el PP és un “escàndol” que “com a mínim” seria un delicte de revelació de secrets. En una atenció als mitjans també ha demanat la dimissió del president de l’AN i que el CGPJ li obri un expedient disciplinari.

Pel que fa a la de l’antic xofer, la querella es presentarà “els pròxims dies” davant la Sala Segona del Tribunal Suprem, on és aforat el president de l’Audiència Nacional. L’acusarà, entre altres, de revelació de secrets i per haver perjudicat greument la defensa actuant directament a favor d’una de les parts.

Segons l’advocat citat per la SER, els whatsapps entre Navarro i Martínez “no tenen cap altra traducció que l’ajuda directa” a Martínez, a qui el president de l’Audiència Nacional es comprometia a donar informació i amb qui va sopar un cop ja estava imputat.

L’advocat també ha anunciat que la querella es dirigirà contra els dos fiscals anticorrupció del cas per omissió del deure de perseguir un delicte, perquè no van acordar cap diligència per investigar la suposada actuació delictiva del president de l’Audiència Nacional.