Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Santpedor fumiga els espais públics de més afluència com el CAP, la residència i els accessos a botigues i farmàcies

ACN Santpedor.-Tres equips de manteniment de Santpedor (Bages) es dediquen a fumigar els espais públics més concorreguts. En un comunicat, el consistori explica que es tracta de la desinfecció del […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Santpedor.-Tres equips de manteniment de Santpedor (Bages) es dediquen a fumigar els espais públics més concorreguts. En un comunicat, el consistori explica que es tracta de la desinfecció del CAP del municipi –de referència també per a Sant Fruitós i Navarcles-, la residència municipal, carrers i places del Barri Antic i accessos a botigues d’alimentació i farmàcies. El personal municipal està degudament protegit per a realitzar aquestes tasques i utilitza ruixadors. A més, s’ha llogat una màquina per reforçar els treballs. Aquestes mesures es repetiran de manera periòdica com a prevenció. D’altra banda, el consistori ha decidit fomentar el teletreball del seu personal, ha decretat serveis mínims i ha tancat serveis municipals no essencials.

Sobre el cobrament de tributs i preus públics, l’Ajuntament de Santpedor ha decidit retornar la quota dels dies lectius que no s’hagi prestat servei a l’Escola Bressol ‘Els Gallarets’. En cas que el servei continuï suspès a data 1 d’abril no es farà cap recàrrec fins que es restableixi el servei. La quota del menjador també es prorratejarà. S’actuarà en el mateix sentit amb l’Escola Municipal de Música i en l’Escola d’Adults i altres activitats o serveis que no es puguin tornar a programar. D’altra banda, també es retornarà a bars i restaurants els imports que han pagat d’ocupació de la via pública per a les terrasses. Des de l’Organisme de Gestió Tributària s’elaborarà un nou calendari fiscal que ha de permetre posposar tots els pagaments de tributs que hagin quedat suspesos. En general, el consistori suspèn els terminis administratius i judicials. L’Ajuntament també ha decidit prioritzar el pagament de factures a proveïdors per tal de dotar-los de liquiditat el més aviat possible, davant de la reducció d’ingressos que puguin tenir.