Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Santi Vila descarta tornar ara a la política el dia que expira la seva inhabilitació per l’1-O

ACN Barcelona.-L’exconseller de Territori, Cultura i Empresa entre 2012 i 2017, Santi Vila, ha descartat tornar ara a la política institucional el dia que expira la seva inhabilitació de 20 […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-L’exconseller de Territori, Cultura i Empresa entre 2012 i 2017, Santi Vila, ha descartat tornar ara a la política institucional el dia que expira la seva inhabilitació de 20 mesos pel delicte de desobediència durant els fets de l’1-O. Preguntat en una entrevista a Ràdio 4 i La 2 si està valorant ser candidat a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions del 2023, Vila ha assegurat que “no és una hipòtesi que contempli en aquests moments”. “Entre d’altres coses, encara he d’afrontar causes judicials obertes pel meu exercici anterior de Govern”, ha apuntat l’exconseller en relació al litigi pels béns de Sixena, que li podria comportar una nova inhabilitació per ocupar càrrecs públics.

“Jo crec que també es bo que molts polítics que hem estat a primera línia de foc deixem que d’altres amb cares noves i aire fresc tinguin l’oportunitat de regenerar tot això”, ha afegit. D’altra banda, pel que fa al debat entre ERC i Junts sobre l’estratègia unilateral, l’exconseller ha valorat que la posició dels republicans és el que diu “el sentit comú i la raó il·lustrada”. Així, Vila ha afirmat que per plantejar-se cap via unilateral caldria una “majoria molt reforçada” que no existeix i que l’únic camí “per ingrat o estèril que ens pugui semblar, és el del diàleg, la negociació i l’acord”. “Quan sha aprovat algun tipus de gest unilateral, només ens ha portat dolor i sofriment i, en la meva opinió, des d’una premissa que era falsa, que és que la immensa majoria de la població catalana ho desitjava”, ha lamentat.