Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Santacana (ERC) assumeix que haver quedat últims els aboca a fer d’oposició a Cervera

|

- Publicitat -

ACN Cervera – El candidat d’ERC i actual paer en cap en funcions, Joan Santacana, assumeix l’endemà de les eleccions municipals que els resultats que el situen com darrera força política amb 2 regidors només li donen l’opció de fer d’oposició. En aquest sentit, considera que no li pertoca liderar possibles pactes de govern després de la victòria del PSC per 5 regidors amb Jan Pomés com a candidat. Els socialistes no han obtingut majoria absoluta i si no volen governar amb minoria o veure’s apartats per un govern alternatiu, hauran de buscar acords amb Solucions i Futur (SiF) que té 3 regidors, o Junts, que també en té 3. Santacana creu que pot passar de tot i recorda que Cervera “és la capital de les sorpreses”.

Joan Santacana admet que ERC ha patit una “gran davallada” a Cervera amb la pèrdua d’uns 600 vots que representen uns 13 punts percentual de vot favorable. Han passat de 4 a 2 regidors. Santacana va arribar a l’alcaldia fa 3 anys després de liderar una moció de censura contra l’alcalde de Junts, Ramon Augé, amb qui posteriorment va acabar formant govern juntament amb la CUP. Els anticapitalistes no s’han presentat en aquests comicis.

Publicitat

Tot i que a Catalunya la davallada d’ERC és important, Santacana considera que a Cervera potser haurien pogut “insistir” més per aconseguir més vots. Per això, entén que el partit ha de fer ara un acte de contrició per veure si l’obra de govern amb els altres dos socis no s’ha entès o no s’ha sabut comunicar i percebre tal com hauria de ser.

Per Santacana, les eleccions d’aquest 28-M han servit per clarificar el panorama a la capital de la Segarra, una ciutat on tradicionalment hi havia molts partits al consistori i ara només se n’han quedat quatre. Per Santacana és una situació “molt més normal” per poder treballar”. Fins al pròxim 17 de juny els partits hauran de parlar per veure quins acords es poden fer tot i que Santacana ja ha avançat que no serà ell qui lideri les converses.

El líder republicà de Cervera assumeix part de culpa per la derrota però es compromet a seguir fent oposició “lleial”, si s’escau, al capdavant del partit. Això no obstant, no descarta que el dia de la constitució pugui passar qualsevol cosa ja que Cervera “és la capital de les sorpreses”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió