Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Santa Coloma de Farners posa en marxa un sistema pioner per retenir residus i evitar abocaments a la riera

ACN Santa Coloma de Farners.-L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’empresa Aigües Colomenques han posat en marxa un sistema pioner al territori, que permet retenir els residus i evitar […]

Avatar
Agències 05/02/2021

ACN Santa Coloma de Farners.-L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’empresa Aigües Colomenques han posat en marxa un sistema pioner al territori, que permet retenir els residus i evitar abocaments a la riera del poble. Es tracta d’una prova pilot que està pensada especialment per a dies de fortes precipitacions. El sistema consta d’un suport fix d’acer inoxidable, on estan subjectes quatre malles que capturaren els residus flotants. En el seu conjunt, el sistema pot arribar a suportar fins a més de 400 kg de pes. La instal·lació d’aquestes xarxes permetrà retenir la brossa que arrossega el clavegueram en períodes de forts aiguats i que acabaven a la riera. La voluntat de l’empresa és poder portar el sistema a altres localitats.

Per això, Aigües Colomenques durà a terme periòdicament el monitoratge d’aquesta prova per tal de millorar-ne l’efectivitat. La voluntat del consistori i de la companyia és implementar mesures per millorar l’eficiència de la resposta davant impactes d’origen natural com són els episodis de pluja extrema. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Pep Prat, s’ha mostrat “molt satisfet” amb l’execució d’aquesta iniciativa que permet “preservar un espai tan valuós com és la riera”. Prat explica que des de la regidoria, mantenen la voluntat “d’actuar en favor del nostre medi” i destaca que la proposta va sorgir d’un treballador de la Brigada Municipal. En aquest sentit, l’edil assenyala que la proposta ha tingut molt bona acollida entre els veïns.