Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Sant Vicenç de Montalt tanca accessos secundaris al poble i controla les vies principals per fer complir el confinament

ACN Sant Vicenç de Montalt.-L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Maresme) ha començat a prendre mesures dràstiques per fer complir el confinament. Al municipi, amb un parc d’habitatges de segones […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Sant Vicenç de Montalt.-L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Maresme) ha començat a prendre mesures dràstiques per fer complir el confinament. Al municipi, amb un parc d’habitatges de segones residències molt important –es calcula que n’hi ha unes 900– s’havien començat a detectar “desplaçaments irregulars” de ciutadans que durant el cap de setmana s’instal·laven al poble, desobeint el reial decret de l’estat d’alarma. Per poder controlar millor aquest tipus de pràctiques, la Policia Local ha tancat el gruix d’accessos al poble, molts d’ells carreteres secundàries, i només permet l’accés per les quatre vies principals, on hi ha un sistema de videovigilància i lectura de matrícules. A més, de manera aleatòria es fan també controls policials en aquests punts.

L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, detalla que de les 25 entrades i sortides al poble només n’hi ha quatre d’obertes per poder fer un control “més exhaustiu” de la mobilitat al municipi. “Som un poble inclusiu, però demanem a la gent que es quedi a casa i no hi hagi moviment el cap de setmana de gent que ve a passar-hi tres dies”, argumenta l’alcalde.A través dels quatre accessos oberts, la Policia Local pot controlar amb un sistema de videovigilància si els vehicles que hi accedeixen són veïns empadronats al poble: “Ho fem per garantir la seguretat que reclama la ciutadania. Estem confinats pràcticament al 100% i no podem permetre que hi hagi moviment inadequat”, assegura Sandoval.Els quatre accessos oberts són els dos que hi ha des de la carretera N-II i els de la BV-5031, un que connecta amb Sant Andreu de Llavaneres i un altre amb Arenys de Munt. A banda dels controls telemàtics, també es faran a peu de carrer i, de manera aleatòria es faran controls d’accés en aquests punts. La Policia Local explica que amb el pas dels dies i l’augment de restriccions a la mobilitat, la ciutadania pren major consciència de la necessitat de quedar-se a casa, tot i que encara hi ha “una minoria” sobre la que cal actuar: “Hem fet tornar a casa a gent que a altes hores de la matinada intentava accedir al municipi per carreteres secundàries per esquivar els controls”.Sant Vicenç té prop de 900 habitatges de segona residència, fet que suposa unes 2.500 persones que en circumstàncies normals accedeixen els caps de setmana, festius i períodes de vacances al poble. A través d’aquesta mesura es vol evitar que hi accedeixin. “Tot i el decret d’alarma, encara hi ha qui busca totes les dreceres possibles”, lamenten des del consistori.