Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Sant Vicenç de Castellet aconsegueix buidar dos dels blocs més afectats per les ocupacions delinqüencials

ACN Sant Vicenç de Castellet.-L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ha aconseguit buidar dos dels blocs més afectats per les ocupacions delinqüencials. Segons ha manifestat el consistori en un […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Sant Vicenç de Castellet.-L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ha aconseguit buidar dos dels blocs més afectats per les ocupacions delinqüencials. Segons ha manifestat el consistori en un comunicat, es tractaria dels blocs de pisos dels carrers Llibertat i Roger de Llúria. A més, hi han col·locat portes metàl·liques i alarmes per evitar que es tornin a ocupar. Des de l’Ajuntament expliquen que han estat necessaris “molts mesos de feina, gestions amb la propietat, pressió policial i la feina feta des de Serveis Socials i Territori”. A banda, avancen que seguiran amb els contactes amb les propietats dels dos edificis, ara desocupats, “per demanar que els habitatges es renovin, es posin a lloguer i s’ampliï l’oferta de lloguer assequible al municipi”.

La mesura coincideix amb la posada en marxa d’una comissió de seguiment dels casos d’ocupacions conflictives al municipi. Aquest grup està format per professionals tècnics i regidors de les àrees de Serveis Socials, Territori i Habitatge, i Policia Local.En paral·lel, expliquen, estan buscant altres eines per trobar solucions a les ocupacions conflictives, entre les quals hi ha els contactes amb la fiscalia, i amb la Sareb i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a qui han demanat que posin a lloguer tots els pisos que gestionen al municipi i prenguin mesures per evitar les ocupacions.