Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Sant Pere de Ribes aprova el conveni urbanístic amb els promotors de l’Autòdrom Terramar

ACN Sant Pere de Ribes.-L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aprovat el text definitiu del conveni urbanístic amb l’empresa que vol reobrir l’Autòdrom Terramar com a gran centre d’esdeveniments […]

Agències 17/03/2021

ACN Sant Pere de Ribes.-L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha aprovat el text definitiu del conveni urbanístic amb l’empresa que vol reobrir l’Autòdrom Terramar com a gran centre d’esdeveniments eqüestres i del motor. El ple municipal hi ha donat llum verda aquest dimarts al vespre, desestimant la majoria d’al·legacions presentades per la CUP i diverses formacions polítiques adscrites, i per l’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient. Només s’han acceptat les al·legacions que exigien ampliar el període d’informació pública, fet que el consistori ja ha aplicat. El conveni amb Terramar 1923 SL -empresa impulsada pel grup inversor Grand Prix- haurà de rebre ara el vistiplau dels mateixos promotors i després es traslladarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme.

El text definitiu del conveni entre l’Ajuntament i Terramar 1923 SL recull el compromís dels inversors a crear una Entitat Urbanística de Conservació de l’obra que, entre altres, haurà de garantir que es manté el recorregut circular de l’autòdrom i s’executen les diverses actuacions compensatòries previstes de millora de l’espai. El compromís és per a cinc anys, prorrogable a cinc anys més.Pel que fa a les compensacions, el conveni assenyala, entre altres, que els promotors hauran de condicionar una via verda associada a la riera de Ribes, revegetar amb espècies autòctones tot l’espai de la riera proper a l’autòdrom, restaurar els murs de pedra seca i adoptar les mesures necessàries per contrarestar la pèrdua d’espai agrari. El govern sosté que aquestes compensacions amplien la proposta plantejada inicialment. La majoria de grups de l’oposició, però, segueixen mostrant reticències davant el projecte per reobrir l’autòdrom. L’aprovació del conveni ha tirat endavant amb els vots a favor del govern (PSC) i Cs, i el vot en contra de Construïm, Fem Poble i els dos regidors no adscrits.