Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Sant Pau és l’únic centre fora d’Amèrica del Nord que obté l’acreditació GEDA sobre atenció a la gent gran

ACN Barcelona.-El Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau ha rebut l’acreditació GEDA que promou l’ACEP (American College of Emergency Physicians), sent l’únic hospital que la té fora d’Amèrica del […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Barcelona.-El Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau ha rebut l’acreditació GEDA que promou l’ACEP (American College of Emergency Physicians), sent l’únic hospital que la té fora d’Amèrica del Nord, on hi ha uns altres 48 centres acreditats. Aquesta acreditació identifica que el servei és capaç de proveir les millors cures als pacients ancians i defineix el major nivell de qualitat d’atenció per aquesta població. Tot i que aquesta distinció està oberta exclusivament a centres d’Estats Units i Canadà, l’ACEP ha acceptat avaluar i acreditar el Servei d’Urgències del Sant Pau, que en els darrers anys ha desenvolupat un programa propi d’atenció a la fragilitat.

Aquest programa incorpora iniciatives de valoració geriàtrica fetes pels propis professionals del servei, integra treball social i farmàcia hospitalària a les urgències, inclou un pla de cures específic i crea una àrea estructuralment adaptada per a la prevenció de complicacions en l’ancià. Es tracta del Dispositiu d’Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències.Aquesta millor atenció a la gent gran es produeix per una identificació precoç de les seves necessitats, adequant l’atenció amb equips multidisciplinars, incloent metges, infermeria, treballadors socials i també la secció de farmàcia. També s’apliquen protocols adaptats als pacients fràgils i ancians, amb espais físics d’atenció adaptats. Es produeix, a més, un treball en xarxa amb altres proveïdors de la zona.