Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Sant Llorenç d’Hortons recorrerà la sentència que anul·la la delegació del servei d’aigua al consorci CONGIAC

ACN Sant Llorenç d’Hortons – L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès) presentarà un recurs a la sentència Contenció Administrativa que declara nul·la la delegació del servei d’aigua al CONGIAC […]

Agències 15/07/2022

ACN Sant Llorenç d’Hortons – L’Ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons (Alt Penedès) presentarà un recurs a la sentència Contenció Administrativa que declara nul·la la delegació del servei d’aigua al CONGIAC (Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya). L’alcalde, Jordi Ferré, ha avançat a l’ACN que el consistori “aposta decididament” per una gestió pública de l’aigua, motiu pel qual mantindrà el pols judicial amb SOREA, que va recórrer el canvi de model acordat per l’Ajuntament. Ferré sosté que la finalitat és “poder revertir els guanys directament en millores per a la ciutadania, en comptes de generar beneficis per a una empresa privada”. “Volem una gestió més transparent i beneficiar el ciutadà amb millores directes”, isisteix.

Sant Llorenç d’Hortons fa menys d’un any que està adherit al CONGIAC. L’alcalde confia que la justícia acabarà avalant aquest model de gestió pública consorciada, “que és el que més s’aproxima a municipalitzar directament l’aigua des de l’Ajuntament”. Amb tot, té present el cas de Collbató (BAix Llobregat), on els tribunals han tombat aquest model. “Si al final el jutge diu que no és possible oferir el servei a través del CONGIAC, obrirem una licitació pública”, apunta, tot recalcant que el litigi judicial “no té cap repercussió en l’accés al servei d’aigua per part dels veïns”.