Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Sant Feliu de Guíxols ajorna la seva capitalitat de la Sardana al 2021

ACN Sant Feliu de Guíxols.-Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) no serà la Capital de la Sardana aquest 2020 tal com estava previst i aplaça la cita fins el 2021 […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Sant Feliu de Guíxols.-Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) no serà la Capital de la Sardana aquest 2020 tal com estava previst i aplaça la cita fins el 2021 arran de la crisi sanitària. Així ho ha decidit el consistori del municipi, la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Agrupació Amics de la Sardana, que en són els principals organitzadors. Aquesta decisió també implica que la capitalitat passarà a mans de Balaguer el 2022, en comptes del 2021, i de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) el 2023, en comptes del 2022. Aquesta decisió també s’ha consensuat amb les dues poblacions afectades.

Sant Feliu de Guíxols tenia preparat el programa per aquest 2020 que començava al mes de març, i ara es traslladarà al 2021. De fet, la proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana prevista per al passat 21 de març ja es va haver de cancel·lar per la crisi sanitària. La principal aportació guixolenca era l’acostament de la sardana a les escoles i una reivindicació especial pel fet sardanista local, amb compositors d’excepció com Juli Garreta entre molts d’altres.Des de l’Ajuntament de Sant Feliu es considera la decisió “encertada, no exempta d’un punt de tristor, però perfectament comprensible i amb il·lusió per al nou calendari que es planteja”.