Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Sant Cugat reclama a Abertis que millori la seguretat als Túnels de Vallvidrera

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha demanat a Abertis que millori la seguretat als Túnels de Vallvidrera. En una entrevista amb l’ACN, l’alcaldessa de la […]

Avatar
Agències 14/08/2019

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha demanat a Abertis que millori la seguretat als Túnels de Vallvidrera. En una entrevista amb l’ACN, l’alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, ha explicat que el ple del passat mes de juliol va aprovar una moció en aquesta direcció. “És una via ràpida que ens connecta amb el Vallès i amb Barcelona i que necessita més inversions de les que s’hi han fet en els darrers anys”, ha apuntat Ingla que ha assegurat que actualment existeixen “noves mesures de seguretat” que haurien de poder-se incorporar a aquesta carretera. L’alcaldessa ha assenyalat que la millora de la mobilitat és una prioritat pel nou executiu i ha expressat la seva voluntat de connectar les set estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que hi ha a la població a través de la xarxa d’autobusos urbans.

La moció que el ple va aprovar per unanimitat el passat mes de juliol és un text proposat pel grup municipal de Ciutadans que exigeix a l’empresa adjudicatària de la via, la companyia Abertis, que actualitzi les instal·lacions per “prevenir qualsevol futur accident”.El text també planteja millorar la il·luminació i la senyalització i posar separació física als carrils d’entrada i de sortida. “És una via ràpida que ens connecta amb el Vallès i amb Barcelona i que necessita més inversions de les que s’hi han fet en els darrers anys”, ha apuntat Mireia Ingla que ha assegurat que actualment existeixen “noves mesures de seguretat” que haurien de poder-se incorporar a aquesta carretera. En aquest sentit ha dit que l’Ajuntament està “compromès” amb tot el que suposi una millora de les infraestructures que travessen la ciutat.Per altra banda ha expressat la seva voluntat de connectar les set estacions de FGC que hi ha a la població a través de la xarxa d’autobús urbà. “Hem d’acostar els barris al centre i ser menys dependents del vehicle privat”, ha considerat la batlle que ha insistit en què cal “donar alternatives” als ciutadans i no només “penalitzar-los”. També ha dit que cal oferir-los la possibilitat d’accedir al centre i a determinats equipaments a peu “creant camins escolars i verds segurs”.