Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Sanofi estrena la nova seu central a Barcelona amb 800 treballadors, la meitat dins el ‘hub’ digital global

ACN Barcelona – Sanofi ha estrenat oficialment aquest dilluns la nova seu central a Barcelona. Situada a l’edifici de la Torre Meridian, integra els 800 treballadors que la biofarmacèutica té […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – Sanofi ha estrenat oficialment aquest dilluns la nova seu central a Barcelona. Situada a l’edifici de la Torre Meridian, integra els 800 treballadors que la biofarmacèutica té a la capital catalana, la meitat –uns 400- dins el ‘hub’ digital global que lidera la innovació i transformació de Sanofi a nivell internacional. “La inauguració de la nova seu central per a Espanya és un exemple més de la nostra aposta i compromís amb el país i reflecteix el que és Sanofi: una companyia moderna, digital, respectuosa amb el medi ambient i adaptada a les noves formes de treballar”, ha apuntat la directora general, Raquel Tapia. La companyia ha invertit 49,4 MEUR en I+D l’últim any, amb un acumulat de 206 MEUR en cinc anys.

“Sense cap mena de dubte, la nova seu ens ajudarà al nostre objectiu: utilitzar el poder de la ciència per millorar la vida de les persones, especialment les que pateixen una malaltia”, ha reflexionat en veu alta Tapia. El director general de Sanofi a nivell mundial, Paul Hudson, ha confirmat que les flamants oficines a Barcelona confirmen l’aposta “per la innovació i per la capital catalana”. La biofarmacèutica francesa manté una oficina a Madrid i el centre de producció a Riells i Viabrea (Selva), amb 300 empleats, el 5% del volum de fabricació a nivell mundial de la companyia i on s’han invertit 41 MEUR en els últims quatre anys. El 94% de la producció (72 milions d’unitats) es destina a l’exportació a més de 120 països.

<strong>Torrent: “Sanofi és un partner històric”</strong>

“Sanofi és un partner històric del nostre país des de que fa 50 anys va aterrar a Riells, però especialment en aquests moments”, ha reconegut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. “El que avui hem pogut conèixer amb més detall és un exemple d’aquest punt de trobada entre les noves tecnologies i l’àmbit de la salut. Sanofi és un clar cas d’allò que volem construir a Catalunya, a Barcelona i a Europa”, ha assenyalat Torrent, que ha recordat que l’àmbit de les ciències de la vida a Catalunya ja generen el 9% del PIB i donen feina a unes 250.000 persones. “Té un pes cabdal en la nostra economia i es nodreix de relacions productives amb hospitals de referència i centres de recerca capdavanters”, ha apuntat el titular d’Empresa i Treball.

<strong>Tres zones de treball i 100 sales de reunions</strong>

Les noves oficines de Sanofi ocupen sis de les 18 plantes de la Torre Meridian, s’han dissenyat en base a un model híbrid de treball i ofereixen als empleats tres possibles ambients: una zona comuna i ‘sorollosa’ on es pot parlar obertament i rebre trucades, una altra on el soroll és més moderat i una tercera ‘silenciosa’ semblant a una biblioteca per poder concentrar-se millor. També disposa de més de cent sales de reunions i cinc ‘community hub’s’ per a trobades grupals. En paral·lel, les instal·lacions de Sanofi també compleixen amb el medi ambient ja que el 100% de l’energia que s’utilitza ve d’energies renovables i la il·luminació artificial és a través de tecnologia LED.

Fins i tot, la moqueta de terra és de fibra reciclada procedent de xarxes de pescadors recuperades de platges i fons marins. Gràcies a aquests estàndards d’eficiència energètica, la biofarmacèutica calcula que podrà reduir la seva petjada de carboni amb 91 tones mètriques de CO2 anuals. Finalment, amb el trasllat a la nova seu, les oficines ofereixen als treballadors una sèrie de nous serveis com consulta mèdica, fisioteràpia i nutricionista, a banda de classes presencials de ioga i/o pilates i acords amb centres esportius per fomentar l’activitat física.