Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Sanitat i les autonomies revisaran la llei que endureix l’ús de mascareta i buscaran “marge” per “contextualitzar-la”

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat i les autonomies han acordat revisar la llei que endureix l’ús de la mascareta i abordaran la possibilitat de “contextualitzar-la” o “matisar-la” en la reunió […]

Agències 31/03/2021

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat i les autonomies han acordat revisar la llei que endureix l’ús de la mascareta i abordaran la possibilitat de “contextualitzar-la” o “matisar-la” en la reunió del Consell Interterritorial de Salut de la setmana que ve. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que faran una anàlisi “tècnica” d’aquí a dimecres vinent i buscaran quin és el “marge legal” que tenen per “poder aplicar la llei de la manera més harmonitzada i contextualitzada possible”. La norma publicada dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) estableix que la mascareta sigui obligatòria a tots els espais tant a l’aire lliure com a l’interior encara que es pugui mantenir la distància de seguretat, això inclou platges i piscines.

Darias ha remarcat que la llei és fruit de la tramitació del decret de nova normalitat del juny com a projecte de llei i que ha “passat molt temps” des que es va aprovar per primer cop. Per això, govern espanyol i autonomies cercaran “pautes” d’aplicació de la norma que permetin adaptar-la a la situació actual. La ministra de Sanitat ha remarcat que no han creat cap grup de treball sobre la qüestió sinó que l’anàlisi “tècnica” es farà de manera informal per tenir una “proposta” en una setmana.Demana “prudència” per Setmana SantaDarias ha fet una crida a la “prudència”, a la “responsabilitat” i “exemplaritat” de la ciutadania per Setmana Santa per evitar que la “tendència a l’alça” dels contagis derivi en una quarta onada. “Necessitem guanyar temps” perquè vagi avançant la vacunació, ha dit la ministra, que ha remarcat que el moment actual és “crític”.