Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Sanitat engega la quarta onada de l’estudi de seroprevalença per determinar la durada de la immunitat al coronavirus

ACN Barcelona.-El Ministeri de Sanitat engega aquest divendres la quarta onada de l’estudi de seroprevalença per quantificar el percentatge de població que ha generat immunitat al coronavirus. Es preveu que […]

Agències 06/11/2020

ACN Barcelona.-El Ministeri de Sanitat engega aquest divendres la quarta onada de l’estudi de seroprevalença per quantificar el percentatge de població que ha generat immunitat al coronavirus. Es preveu que els resultats preliminars de l’estudi surtin la primera quinzena de desembre. Segons ha explicat la directora de l’Institut de Salut Carles III, Raquel Yotti, es tornarà a contactar amb els participants a les tres onades prèvies per poder determinar com evoluciona la immunitat i la durada dels anticossos en la mateixa mostra ja analitzada. En total, es trucarà a més de 95.000 persones. Yotti ha assegurat que els resultats de la investigació seran “crucials” per poder ajustar el model de resposta a la pandèmia i treballar l’estratègia de vacunació.

El tret de sortida d’aquesta quarta ronda és aquest mateix divendres, amb l’inici de citacions per part de l’atenció primària a sis comunitats autònomes: el País Basc, Madrid, Navarra, Cantàbria, Extremadura i Melilla. A partir de dilluns es començarà a citar a la resta de territoris. El treball de camp s’estendrà del 16 al 17 de novembre, i s’espera que els resultats preliminars de l’estudi surtin la primera quinzena de desembre.A la tercera onada es va detectar que el 5,9% dels catalans i el 5,2% dels ciutadans de l’Estat havien generat anticossos a la covid-19.