Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Sanitat amplia la quota de mirs extracomunitaris per cobrir les vacants després de l’adjudicació final

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El Ministeri de Sanitat ha acordat amb les Comunitats Autònomes ampliar la quota destinada a Metges Interns Residents (MIR) extracomunitaris per cobrir les places que han quedat vacant després de l’adjudicació final de les ofertes per a aquest 2022. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ho ha explicat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut, on ha indicat que la mesura ha comptat amb l’aprovació de tots els consellers autonòmics del ram. D’aquesta manera es podrà donar sortida a les 217 vacants disponibles, la majoria en l’àmbit de la medicina familiar. El Departament de Salut va demanar dilluns per carta al ministeri que organitzés una convocatòria extraordinària per cobrir les places.

Darias ha recordat que el 8 de setembre del 2021 es va aprovar l’oferta de places per a l’accés aquest any, concretament 8.188 places. Després del procés d’elecció, que s’ha dut a terme del 29 d’abril al 20 de maig, s’han adjudicat 7.971 places, el 93% del total.

Publicitat

De les 218 places que no s’han triat, una pertany a un centre de conformitat prèvia, 200 són de medicina familiar, 8 de medicina del treball, 8 de medicina preventiva i 2 de microbiologia.

La ministra ha explicat que s’han estat “buscant alternatives” per poder-les adjudicar, perquè el Sistema de Salut “necessita” aquests metges. I ha afegit que atès que l’ordre ministerial del 8 de setembre establia una quota per a persones extracomunitàries, s’ha optat per ampliar aquesta xifra.

Així, Darias ha recordat que del total de places, un 4%, 328, eren per a metges extracomunitaris amb el MIR aprovat. Per sorteig, 525 persones no hi van poder accedir. Ara, 217 d’aquestes podran optar a una de les places que no s’han ocupat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió