Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Sanitat abordarà amb les CCAA la possibilitat de prohibir revetlles de Sant Joan

ACN Madrid .-El Ministeri de Sanitat abordarà amb les CCAA a la reunió Interterritorial d’aquesta tarda la possibilitat de prohibir revetlles de Sant Joan i altres activitats d’oci nocturn per […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Madrid .-El Ministeri de Sanitat abordarà amb les CCAA a la reunió Interterritorial d’aquesta tarda la possibilitat de prohibir revetlles de Sant Joan i altres activitats d’oci nocturn per fixar una posició “consensuada”. També els proposarà algunes mesures conjuntes més enllà del que fixa el decret de ‘nova normalitat’ per evitar diferències entre les diferents comunitats un cop decaigui l’estat d’alarma. Fonts de Sanitat també insisteixen que els preocupen els casos detectats a Lleida vinculats a temporers, tot i que estudiaran que aquesta regió i la de Barcelona avancin a fase 3 a mitjans de la setmana que ve, si Salut ho demana.

El ministre es reunirà aquesta tarda amb les autonomies en el marc de trobada Interterritorial a possibilitat de prohibir revetlles de Sant Joan i altres activitats d’oci nocturn. Barcelona ja ha anunciat que tancarà les platges la nit de Sant Joan i que no autoritzarà fogueres. Només es permetran foguerons petits amb un aforament reduït i controlat. Sí que permetrà, en canvi, el llançament de petards complint, això sí, les condicions de seguretat i els requisits sanitaris per la covid-19. La ciutat ha previst un dispositiu per evitar aglomeracions i es podran fer restriccions de mobilitat. En aquest sentit, recomanen evitar desplaçaments per la ciutat. Barcelona no és la única ciutat que ha previst mesures per la revetlla. Mataró, Cubelles, Cunit també ha anunciat que tancaran les platges i Castelldefels en limitarà l’accés. El Maresme també es planteja tancar-les. En relació al decret de nova normalitat, Sanitat vol suggerir a les CCAA un acord per establir mesures “més enllà” de les que ja fixa la norma. L’objectiu és evitar que, tot i que el comandament el tinguin les autonomies, hi hagi “grans diferències” entre elles amb la fi de l’estat d’alarma.