Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Sanitàries en Lluita acusa Govern i direccions de no preparar-se davant la segona onada i alerta que pot ser pitjor

ACN Barcelona.-El col·lectiu Sanitàries en Lluita ha acusat Govern i direccions dels centres de no preparar-se per a la segona onada. En aquest sentit, ha apuntat que la situació pot […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-El col·lectiu Sanitàries en Lluita ha acusat Govern i direccions dels centres de no preparar-se per a la segona onada. En aquest sentit, ha apuntat que la situació pot ser més crítica que en la primera onada per les direccions que no s’han pres i la situació “sota mínims” de la sanitat pública. El col·lectiu ha lamentat que s’han limitat a “pal·liar” el tema dels EPI i no a abordar les problemàtiques de personal. A més, ha apuntat que l’atenció primària es la “gran perjudicada”, després d’estar anys “infratodada” i assumint actualment el 80% de la patologia de la covid. Per a Sanitàries en Lluita, no és d’estranyar que no es trobin treballadors disposats a assumir unes condicions “precàries” de feina.

D’altra banda, ha apuntat que les direccions dels hospitals concertats “no han complert amb la seva tasca de planificar serveis i promoure una contractació digne i estable als centres” i els ha acusat de justificar el seus sous “desorbitats d’alts càrrecs, retallant en drets i serveis”. Davant de tot això, han reclamat que els comandaments “tornin a la trinxera” mentre la situació ho requereixi i que es posi a disposició pública els sous del personal directiu. També han demanat que les direccions es responsabilitzin de l’estabilització de la contractació i una intervenció pública de les gerències dels centres concertats i de tots els recursos sanitaris privats “al servei del bé comú i sense compensacions”.