Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Sánchez veu “crucial reforçar” i “renovar” el multilateralisme en el 60è aniversari de l’OCDE

ACN Brussel·les.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que és “crucial reforçar” i “renovar” el multilateralisme per abordar els “nous consensos” derivats de la pandèmia. En un acte amb […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Brussel·les.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, considera que és “crucial reforçar” i “renovar” el multilateralisme per abordar els “nous consensos” derivats de la pandèmia. En un acte amb motiu del 60è aniversari de la signatura de la Convenció de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Sánchez ha assegurat que “la crisi ha de ser un accelerador de reformes” i ha apostat per establir unes “regles de joc equitatives” a nivell mundial. Al seu torn, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha afirmat que la Unió Europea ha demostrat tenir una “força enorme” si actual “junta”, mentre el president del Consell, Charles Michel, ha dit que la crisi és un “repte” i “una oportunitat única”.

Sánchez, que ha inaugurat l’acte amb el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, i el president francès, Emmanuel Macron, perquè Espanya ocupa aquest any la presidència rotatòria de la Reunió Ministerial del Consell de l’OCDE, ha assegurat durant la seva intervenció que el món viu “un moment crucial”.Pel president del govern espanyol, la covid-19 ha mostrat que “la idea que el creixement econòmic arriba directament a tots els sectors ha quedat desacreditada” i ha apostat per construir la recuperació a través de la lluita contra les desigualtats i l’impuls a la transició ecològica i digital. Al seu torn, Gurría ha dit que la crisi mostra que les economies estan “interconnectades” i que cal “situar les persones al centre de les polítiques”. “L’OCDE està determinada a treballar amb totes les parts per crea una vida millor”, ha subratllat. Finalment, el president francès ha destacat que “en un moment de crítiques al multilateralisme” hi ha “l’exemple de l’OCDE que funciona” i “produeix resultats”. “Cap país ha de dependre d’un sol soci en el subministrament de sectors estratègics”, ha dit Macron. A més, el president francès ha criticat el “proteccionisme nacionalista” i ha defensat una “bona fiscalitat digital”.