Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Sánchez sobre la guerra a Ucraïna: “No ha faltat diplomàcia, ha sobrat agressió de l’enemic”

ACN Barcelona – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assenyalat que en la guerra d’Ucraïna no ha faltat diplomàcia, sinó que ha “sobrat agressió” per part de Putin. […]

Agències 06/03/2022

ACN Barcelona – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assenyalat que en la guerra d’Ucraïna no ha faltat diplomàcia, sinó que ha “sobrat agressió” per part de Putin. En aquest sentit, Sánchez ha qualificat d'”injusta i innecessària” la guerra i ha reivindicat el paper d’Europa en el conflicte a Ucraïna. “Mentre s’estava dialogant, l’agressor preparava la seva agressió. Mentre tots ens esmerçàvem a evitar el conflicte, l’agressor ocultava cínicament els seus plans”, ha lamentat el president espanyol. Sánchez ha advertit que la crisi de la guerra a Ucraïna serà “llarga”i ha assenyalat que afectarà l’economia, a més de “deixar marcada” una generació. “Tot i això, estic convençut que Europa prevaldrà”, ha conclòs.

En l’obertura del comitè federal del PSOE, Sánchez ha deixat clar que des del partit saben distingir “una democràcia d’un règim autoritari, un agressor d’un agredit, una nació lliure i sobirana d’una potència nuclear i sabem quin és el costat correcte de la història. El nostre deure és estar al costat correcte de la història”, ha assenyalat. Sánchez ha lamentat també “la conducta “injusta” de Putin i considera que la resposta que ha donat el vell continent és “la millor versió d’Europa”.

“Hem respost de manera ferma i unida enfront les bombes de Putin. Vull enviar una gran abraçada als refugiats a qui dono tota la solidaritat per fer saber que Espanya serà un centre de refugiats en aquesta guerra”, ha remarcat.

El mandatari espanyol també ha assenyalat que les sancions a Rússia i “als oligarques amics de Putin” són justes. Amb tot, Sánchez reconeix i adverteix que les conseqüències econòmiques de la guerra seran “dures i llargues”. “Companys i companyes, no podem eludir que aquest conflicte marcarà a les actuals generacions”, ha remarcat.