Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Sánchez reprendrà el diàleg amb la Generalitat “quan es formi govern” i insisteix que els indults estan en tramitació

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que preveu reprendre el diàleg amb la Generalitat de Catalunya quan es formi govern, i ha assegurat que […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dimarts que preveu reprendre el diàleg amb la Generalitat de Catalunya quan es formi govern, i ha assegurat que els expedients d’indults no s’han congelat, sinó que estan en tramitació. Sánchez ha apuntat també que creu que ara per ara “el que menys necessita” Catalunya és una repetició electoral. “Ara és la tasca dels polítics assolir una majoria parlamentària que doni lloc a un govern el més estable possible que se centri en l’important per al conjunt de catalans, que és la vacunació, la recuperació i la protecció social”, ha dit.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a La Moncloa preguntat per la taula diàleg amb la Generalitat, la reforma del Codi Penal sobre el delicte de sedició i els indults. Pel que fa al diàleg, ha dit, “lògicament fins que no hi hagi govern difícilment ens podrem reunir, però la posició, el desig i l’ànim del govern d’Espanya és que quan s’hagi constituït aquest govern de la Generalitat de Catalunya ens puguem reunir per reprendre el diàleg”. Respecte als indults, Sánchez ha negat que estiguin congelats. “No és que hi hagi una decisió que no s’hagi pres o que s’hagi pres, és que estan ara mateix en tramitació, i és molt important respectar els temps que es marca l’estat de dret”. En aquest sentit ha recordat que cal l’informe “preceptiu” del Tribunal Suprem “abans que el Ministeri de Justícia plantegi aquests expedients i els elevi al Consell de Ministres”.