Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Sánchez reclama des de Doñana a PP i Vox que abandonin la “supèrbia” i “tornin al camí de la legalitat europea”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dijous Doñana i ha demanat al PP i a Vox que abandonin “postures superbes” i retornin “al camí de la legalitat europea, el respecte al Medi Ambient i la conscienciació sobre els efectes de l’emergència climàtica sobre sistemes tan fràgils com el parc de Doñana”. Ha fet aquestes manifestacions en relació al projecte de llei que el PP i Vox impulsen al parlament andalús per regularitzar regadius a Doñana, fet que ha provocat una advertència de la Comissió Europea i l’anunci del govern espanyol que portarà l’acord al Tribunal Constitucional si s’acaba aprovant.

“Si la comunitat científica, molts agricultors, el govern espanyol i la Comissió Europea estan advertint que el projecte de llei del PP i Vox contravé la legislació europea”, i “si el sentit comú i la legislació comunitària ens està dient ‘no’ al projecte del PP i Vox”, ha dit Sánchez, “crec que no hi ha cap raó ni excusa per no abandonar aquesta postura superba i tornar a la legalitat europea”.

Publicitat

El president espanyol ha afirmat que la Junta d’Andalusia hauria de tenir com a tasca fonamental “la preservació d’un tresor com és el parc de Doñana”, i ha advertit que les “errors legislatius” del PP i Vox poden afectar la reputació dels agricultors de la zona davant els consumidors europeus.

Doñana, ha advertit, és “un tresor que transcendeix Andalusia i Espanya” i ha rebut la visita de més de 12 milions de turistes com l’únic parc nacional de la Península que està catalogat per la Unesco com a patrimoni mundial.

En aquest marc, ha recordat que aquest dijous ha arribat un nou posicionament “rotund” de la Comissió Europea que “deixa les coses meridianament clares” en el sentit que “la proposició de llei que es tramita al Parlament d’Andalusia per part del PP i Vox contravé la legislació europea”.

“El PP s’equivoca si veu aquesta qüestió com quelcom electoral”, ha dit, perquè Doñana “és un llegat” i “la nostra principal responsabilitat és llegar-lo també als nostres fills i filles”. “No hi ha cap raó, per molt gran que sigui, que legitimi un govern que té un mandat de quatre anys a posar el patrimoni en un punt de no retorn”.

En aquest sentit, ha recordat que els plans del PP i de Vox de legalitzar regadius tindrien com a resultat final “una multa que haurem de pagar tots els espanyols per haver contravingut les sentències europees”, i a més “un cost inassumible en termes mediambientals i de biodiversitat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió