Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Sánchez promet ajudes als alcaldes de la zona afectada per l’incendi de Castelló i Terol

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest dilluns la zona de Castelló i Terol afectades per l’incendi que ha obligat a desallotjar 1.700 persones. Sánchez ha promès als alcaldes que desplegarà ajudes per a la reconstrucció de les explotacions, àrees turístiques i negocis que han quedat afectades pel foc. En declaracions al centre de control de la lluita contra l’incendi, el president espanyol també ha advertit que l’emergència climàtica provoca que els grans incendis i les altes temperatures es traslladin a mesos com el de març. Davant aquests fenòmens, ha apuntat, no hi ha lloc per al negacionisme “ni es pot ser neutral amb els negacionistes”.

Després de visitar la zona acompanyat del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, el president espanyol ha volgut traslladar un missatge de “precaució, seguretat i confiança”, i ha assegurat que tan bon punt s’extingeixi el foc “començarem la tasca de reconstrucció de tot el que s’ha danyat”. “Aquest compromís del govern d’Espanya es desplegarà perquè hi ha bestiar afectat, zones turístiques i negocis afectats”, i “les delegacions del govern posaran tot l’esforç i els recursos humans per donar resposta, garanties, seguretat i certeses als veïns afectats en el menor temps possible”.

Publicitat

També ha destacat la tasca dels membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, la UME i els bombers, a més de voluntaris, que estan treballant per extingir el foc, i ha expressat la seva “solidaritat i reconeixement” als 14 bombers que han resultat ferits lleus. Ha demanat que s’extremin les precaucions i ha situat la prioritat en els veïns que han estat desallotjats. “Aquesta tasca de prevenció no deixa de ser una prova més que els ciutadans, en situacions de tanta emergència i moments durs, despleguen aquesta solidaritat”.

El president espanyol ha aprofitat per destacar la importància del comandament únic que s’ha creat per coordinar les tasques d’extinció de l’incendi. La seva creació, ha afirmat, és fruit de l’acord assolit ara fa un any a la Conferència de Presidents de La Palma, on es va signar que calia reforçar la cooperació entre administracions i territoris en el cas de fenòmens que traspassen fronteres geogràfiques.

També ha destacat que actualment hi ha dues lleis en tramitació que estableixen marcs jurídics per als agents rurals i mediambientals, i més enllà de les seves condicions laborals plantegen la necessitat de treballar 365 dies l’any per a la prevenció i reacció a un fenomen advers com aquest. “Crec que és molt important que siguem conscients de la tasca de conscienciació que tots hem de desplegar”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió