Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Sánchez promet a pagar les bestretes pendents a les comunitats “abans del 10-N”

ACN Barcelona.-El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha compromès a pagar les entregues a compte pendents a totes les comunitats autònomes “abans” de les eleccions del 10-N. Sánchez ha […]

Agències 03/10/2019

ACN Barcelona.-El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha compromès a pagar les entregues a compte pendents a totes les comunitats autònomes “abans” de les eleccions del 10-N. Sánchez ha dit que pagarà les bestretes per “responsabilitat” i ha negat que la promesa sigui una mesura electoralista. “Si no, quan ho faig? Tenim 40 dies fins a les eleccions i no hi ha gaire més marge”, ha afirmat en una entrevista a ‘Nius Diario’. El secretari general del PSOE ha dit que és “important que les comunitats autònomes tinguin els diners que els corresponen”. A més, Sánchez s’ha compromès a “resoldre el Sudoku del finançament autonòmic” durant la propera legislatura si aconsegueix fer govern.

“Aquest govern en funcions complirà amb les comunitats autònomes i actualitzarem les entregues a compte abans del 10-N”, ha dit Sánchez. La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ja va assegurar a mitjans de setembre que el govern espanyol havia trobat una “escletxa legal” per pagar les bestretes pendents, però va indicar que es començaria per les comunitats amb més necessitat de liquiditat, les que estan en el FLA: València, Andalusia i Múrcia. Per la resta, inclosa Catalunya, es va comprometre a pagar abans del desembre. Ara, Sánchez va un pas més enllà i, amb l’escenari de la convocatòria d’eleccions, preveu que els pagaments estiguin fets pel 10-N.