Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Sánchez no descarta aplicar l’estat d’alarma a Madrid però promet mesures “proporcionades” i d’acord amb la Comunitat

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no descarta l’aplicació de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no descarta l’aplicació de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha tombat l’ordre de confinament perimetral a Madrid i nou municipis més. L’executiu espanyol, ha dit, posarà sobre la taula “tots els instruments i mesures” per doblegar la corba a Madrid perquè les xifres i l’evolució de la pandèmia són “preocupants”. “Si la justícia diu que aquest mecanisme no és el bo i que en cal un altre haurem de veure-ho amb la Comunitat de Madrid i adoptar les decisions oportunes”, ha sentenciat.

“L’estat d’alarma és un instrument constitucional, l’article 116 de la Constitució, que es va activar a l’inici de la pandèmia i s’ha demostrat eficient per doblegar la corba, i per tant aquest instrument el govern sempre l’ha contemplat”, ha afirmat Sánchez. Amb tot, el president espanyol ha promès que les mesures que es posaran en marxa sempre es faran d’acord a l’evolució de la pandèmia i en col·laboració amb la Comunitat de Madrid. Seran, ha dit, “proporcionals” i “respectant les competències” de la Comunitat. “Hem de posar tots els instruments i mesures sobre la taula per doblegar la corba. Ho volem fer amb la màxima col·laboració de la Comunitat de Madrid i respectant les competències, però sustentant les decisions al criteris científics i essent proporcionals al grau de la pandèmia”.Precisament en les pròximes hores es reuneix el grup de treball entre el Ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madrid per abordar la situació que s’obre després de la sentència del TSJC. Sánchez ha assegurat que les mesures que ha adoptat el seu executiu sempre han tingut una base “tècnica i científica” i compten amb l’aval del Consell Interterritorial de Salut. “A partir d’aquí és important que les governants tinguem present que hem de pensar en els compatriotes, els familiars de les víctimes i els sanitaris”.