Divendres, 29 de maig de 2020 - Edició 673
La República

Sánchez nega que tardés a actuar i promet destinar a Madrid recursos d’altres punts de l’Estat

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha enfrontat –ja passades les 12 de la nit- amb els grups de l’oposició que li han retret la manca de previsió […]

Avatar
Agències 26/03/2020

ACN Madrid.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha enfrontat –ja passades les 12 de la nit- amb els grups de l’oposició que li han retret la manca de previsió per la crisi del coronavirus. Al seu torn de rèplica a ple del Congrés per prorrogar l’estat d’alarma, ha negat que trigués a actuar i ha retret a PP i Vox que el critiquin “a posteriori”. “No es coneixia l’amplitud d’aquesta matèria, i menys el moment en què anava a començar”, ha dit. Sánchez també ha promès “recursos sanitaris per a la Comunitat de Madrid procedents d’altres punts d’Espanya” per atacar un dels focus de l’epidèmia. Avui –ha dit- cal “solidaritat amb Madrid, com demà pot ser amb Catalunya”.

Després de rebre dures crítiques al llarg del debat, Sánchez ha recordat que el seu executiu va activar la comissió interministerial sobre el Covid-19 dos mesos abans de la declaració de l’estat d’alarma i va activar la coordinació amb les CCAA un mes abans del primer mort. Ha recordat que aquesta serà una setmana “molt dura” i ha demanat “unitat”. “Ara no ens podem permetre diferències”, ha afirmat dirigint-se al líder del PP, Pablo Casado, tot recordant-li que els líders d’altres països europeus –com França i Portugal- compten amb la mà estesa de l’oposició. Promet recursos d’altres CCAA per a MadridSánchez també ha fet una crida a la solidaritat amb Madrid “com demà pot ser amb Catalunya”, i ha recordat que la situació de les UCI de la capital espanyola “estan al llindar del col·lapse”. Per això ha promès “recursos sanitaris per a la Comunitat de Madrid procedents d’altres punts d’Espanya”. Respecte a un possible enduriment del confinament –tal com li han demanat alguns portaveus i diversos presidents autonòmics com el de la Generalitat- Sánchez ha recordat que l’aturada econòmica que generaria obliga a ser “ponderat” en les mesures a adoptar. “Hi ha un consens amplíssim sobre la direcció en la que hem d’anar, que és reduir la mobilitat innecessària” ha dit. Per aquest motiu ha demanat a l’oposició que no faci de l’enduriment del confinament “una causa de fe” perquè “cal actuar d’acord al consell dels experts”. Defensa el desplegament de la UMETambé ha defensat l’actuació de la Unitat Militar d’Emergències (UME), un cos que permet “sumar” i que és “un instrument més” en la lluita contra el coronavirus. “Es limiten a ajudar on ho poden fer i alliberar altres servidors públics perquè puguin fer les seves tasques, i això no és dolent”, ha dit.

Relacionats