Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Sánchez marxa del Congrés i ja no intervindrà més a la moció de censura aquest dimarts

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El president espanyol, Pedro Sánchez, ha abandonat ja el Congrés i no té intenció de participar més al debat de la moció de censura aquest dimarts, tot i que encara ho podria fer dimecres. Sánchez ha deixat una de les rèpliques a la vicepresidenta Yolanda Díaz, i l’executiu disposa encara d’altres membres com podria ser el de presidència, Félix Bolaños, per rebatre possibles al·lusions. Fonts de l’executiu espanyol rebutgen les crítiques del candidat de la moció de censura, Ramón Tamames, i de Vox, per l’extensió dels discursos de Sánchez i Díaz, que –com Tamames- disposaven de temps il·limitat. “Ens ho prenem seriosament i hem dedicat a Tamames el temps que mereixia per posar en valor l’acció del govern davant la ultradreta”.

Les mateixes fonts han expressat la satisfacció per l’evolució del debat, on la Moncloa ja havia avançat que buscava contraposar el model de l’executiu de coalició amb el de la dreta i la ultradreta. “Vox, el PP i Tamames busquen el mateix: eliminar les polítiques progressistes i desballestar l’acció del govern”, sostenen.

Publicitat

També destaquen el contingut de la intervenció de Yolanda Díaz, que ha fet una defensa tancada de l’obra del govern de coalició amb referències explícites a ministres socialistes. “És un govern de coalició, i Yolanda Díaz està perfectament alineada amb Sánchez”. Les mateixes fonts recorden que el 2020, davant la moció de censura d’Abascal a Sánchez, també va intervenir l’aleshores vicepresident Pablo Iglesias.

El debat de la moció de censura es reprèn a les 16 h amb les intervencions dels grups, que prendran la paraula de menor a major. Disposen d’un temps de 30 minuts per grup parlamentari i d’un torn de rèplica de 10 minuts. El debat acabarà dimecres amb les intervencions del PP i del PSOE abans de la votació de la moció de censura.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió