Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Sánchez manté la primera trobada amb el govern del Marroc des de l’esclat de la crisi per l’acollida de Gali

ACN Brussel·les – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mantingut una trobada amb el ministre d’Exteriors del Marroc, Nasser Burita, en els marges de la cimera entre la […]

Agències 18/02/2022

ACN Brussel·les – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha mantingut una trobada amb el ministre d’Exteriors del Marroc, Nasser Burita, en els marges de la cimera entre la Unió Europea i la Unió Africana que s’ha celebrat a Brussel·les. Es tracta del primer contacte presencial de Sánchez amb l’executiu marroquí des de l’esclat de la crisi diplomàtica l’abril de l’any passat causada per l’acollida del líder del Front Polisario, Brahim Gali, per ser tractat de covid-19 a un hospital de Logronyo. En una roda de premsa després de la cimera, Sánchez ha dit que ha tingut una “conversa” amb Burita aquest dijous i que ambdós han “constatat la necessitat d’avançar en la relació estratègica entre Espanya i el Marroc”.

“Per a Espanya és un soci estratègic i volem aprofundir en les relacions”, ha subratllat Sánchez, que també ha mantingut una conversa amb Gali en els marges de la cimera.