Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Sánchez Llibre: “Incrementar un 8% els salaris suposaria tancar per a moltes empreses”

ACN Tortosa – El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que les empreses no tenen capacitat per assumir una pujada de salaris “assimilada” a l’increment de […]

Agències 28/04/2022

ACN Tortosa – El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que les empreses no tenen capacitat per assumir una pujada de salaris “assimilada” a l’increment de la inflació. Amb el cost disparat de l’energia i les matèries primeres, Foment defensa que “moltes empreses haurien de tancar si pugen els salaris al voltant del 8%, com reclamen els sindicats”. La patronal proposa un increment escalat en tres anualitats – 3,5% enguany, 2,5 l’any que ve, i 2% el 2024- tot i que alguns sectors hagin pactat augments del 4% al 6%. També demana al govern espanyol alliberar despesa pública, deflactar la renda de les persones físiques “perquè puguin arribar a final de mes i atacar de manera “efectiva i precisa” l’economia submergida.

Sáchez Llibre ha assenyalat que la inflació d’enguany “és un dels elements més nocius i perniciosos” per a l’activitat econòmica i les famílies i ha celebrat que s’estigui moderat –un 8,4% aquest mes d’abril segons l’indicador avançat. El president de Foment del Treball ha assenyalat aquest augment de preus –sobretot de l’energia i les matèries primeres- també va en contra de la generació i creació de llocs de treball. La taxa d’atur a Catalunya s’ha incrementat una dècima respecte a finals de 2021, situant-se en el 10,23%, segons les dades publicades aquest dijous en l’Enquesta de Població Activa (EPA). “És una conjuntura que esperem que sigui temporal i no estructural”, ha assenyalat.

La patronal insisteix en les solucions que el govern espanyol hauria de posar en marxar perquè així sigui. D’una banda, Sánchez Llibre ha recordat que la CEOE ha estudiat i concretar les despeses “ineficients” que podria alliberar el govern espanyols dels pressupostos generals, un estalvi de 60.000 milions d’euros, que podrien posar-se a disposició d’una “economia més productiva i més competitiva”.

Contra la inflació que serà alta enguany, també recomana que l’executiu espanyol “sigui sensible” davant l’actual conjuntura econòmica i deflacti la renda de les persones físiques, per “assimilar” el nivell d’ingressos de les famílies als increments de preus que “malauradament” continuaran produint-se durant els pròxims mesos. Finalment, la patronal també demana valentia per fer aflorar el 25% del PIB que representa l’economia submergida a Espanya. “25 euros de cada 100 no paguen impostos i cap govern ni partit polític de l’actual democràcia ha tingut valor per atacar-ho”, ha denunciat Sánchez Llibre.