Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Sánchez Llibre (Foment): “Els empresaris estem en una situació pitjor que en una economia de guerra”

ACN Barcelona.-“Els empresaris estem en una situació pitjor que en una economia de guerra”. Així ho ha assegurat el president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, en declaracions […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-“Els empresaris estem en una situació pitjor que en una economia de guerra”. Així ho ha assegurat el president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, en declaracions a Antena 3, després de recordar que el 65% de l’economia catalana està “paralitzada”. La patronal ha qualificat les dades d’afiliació a la seguretat social de març com la “pitjor dada” de la història i ha reclamat “complicitat” a l’executiu espanyol i el Govern per “salvar l’ocupació”. En concret, ha demanat mesures per incorporar liquiditat al teixit empresarial, com la suspensió del pagament dels impostos, i ha plantejat que l’Estat subvencioni una part dels salaris. “Encara que volem pagar, no podrem”, ha reconegut el president de la patronal.

Josep Sánchez Llibre ha incidit especialment en la importància de “preservar les feines” dels treballadors actualment afectats per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). Per això, ha reclamat al govern espanyol aplicar les “mateixes mesures” que altres vint-i-dos estats membres de la Unió Europea, en referència a “busca estímuls” per suspendre els pagaments. El president de la patronal ha advertit que “és impossible” absorbir tota l’ocupació si no hi ha activitat i ha reclamat mesures per “protegir l’economia productiva” del país. Sánchez Llibre ha qualificat les mesures per facilitar els ERTO com “interessantíssimes” però ha remarcat la importància que les empreses tinguin “suficient musculatura” per tornar a generar ocupació després de la crisi.