Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Sánchez Llibre demana allargar “indefinidament” els ERTO fins que es recuperi l’economia

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, considera que “els ERTO s’haurien d’allargar indefinidament fins que no es recuperi l’economia” dels sectors del “turisme, la restauració, el […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, considera que “els ERTO s’haurien d’allargar indefinidament fins que no es recuperi l’economia” dels sectors del “turisme, la restauració, el comerç, la cultura i l’esport”. En una entrevista a Ràdio 4 ha insistit que “no hi ha futur sense ocupació” i ha reivindicat que “la flexibilització dels ERTO és imprescincible”. Sobre l’anunci de Nissan de tancar les seves fàbriques a Catalunya Sánchez Llibre ha dit que des de fa quinze dies busquen solucions amb l’aliança Nissan-Renault o bé, si aquesta no prospera, buscaran altres “alternatives al marge” per “preservar el teixit industrial de l’automoció a Catalunya” i “preservar el “know how de professionals i treballadors”.

Sobre Nissan Sánchez Llibre ha destacat la feina negociadora que des de fa quinze dies duu a terme la taula d’automoció que incorpora la majoria d’empreses del sector de l’automòbil, el sector metal·lúrgic i les universitats. Ha dit que recentment s’hi ha incorporat l’IESE i el consoci de la Zona Franca. S’ha resistit a donar la fàbrica de Nissan per perduda però ha dit que ja treballen en una estratègia per preservar el teixit industrial de l’automoció de Catalunya.”D’aquesta crisi no en sortirem benparats si no es compta amb els empresaris per recuperar l’ocupació”, ha reivindicat Sánchez Llibre en relació amb els efectes del confinament per la pandèmia de la covid-19. “Hauriem de buscar encara més aliances i complicitats entre estat i empresaris perquè ens vegin com uns elements actius de la recuperació, que facin cas als plantejaments i consells que els podem donar”, ha apuntat.Sánchez Llibre ha insistit en la necessitat d’un “gran pacte de tots els sectors socials i econòmics espanyols amb les formacions polítiques” sobre “l’ocupació i la incentivació de l’economia”. “Encara hi som a temps”. Si bé considera que la situació política actual ho fa “gairebé impossible”, ha dit que han de se “seguir insistint” en aquest sentit. Ha assegurat que la situació econòmica que s’aproxima “serà la més difícil després de la segona guerra mundial o la guerra civil espanyola” i caldrà “temps per poder implementar les solucions”.El president de Foment ha exposat que quan va afirmar que considerava “un encert” la taula de diàleg entre els governs català i espanyol va rebre “crítiques de Madrid”. Ha assegurat que no provenien de la CEOE, amb qui manté una “complicitat total i absoluta”, sinó que venien de mitjans de comunicació.