Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Sánchez Llibre “creu que no és el moment” d’apujar l’SMI però admet que és “indefensable” rebutjar l’augment de 35 euros

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que “no és el moment” d’apujar a 1.000 euros en 14 pagues el Salari Mínim Interprofessional (SMI), tal com té intenció de fer el govern espanyol, perquè el sector serveis o l’agrari “no estan en condicions” d’assumir-ho. Amb tot, ha reconegut que és “difícil” explicar a l’opinió pública un rebuig a apujar 35 euros al mes. “És fotut personalment defensar una cosa que és indefensable”, ha dit en una entrevista al ‘Cafè d’Idees’ de RTVE. Coincidint amb l’inici d’aturada de nou dies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) , el líder patronal ha avisat que “si hi ha vagues i aldarulls i el Mobile World Congress (MWC) és un fracàs” hi ha risc que no es renovi el congrés.

<strong>Debat perdut</strong>

Publicitat

El líder de Foment ha assegurat que la pujada dels sous més baixos a jornada completa a 1.000 euros és “una bona notícia pels treballadors” però ha dit que no té clar que ho sigui pels empresaris. Sánchez Llibre ha lamentat que aquest és un “debat perdut” d’inici pels empresaris, ja que resulta “molt difícil” justificar que no es vulgui apujar el sou dels empleats 35 euros al mes en plena onada d’alça de preus.

Amb tot, el dirigent patronal ha defensat que hi ha “altres maneres” que els treballadors no perdin pes adquisitiu com ara actuar sobre la inflació subjacent i ha lamentat que després de pactar “una reforma laboral d’envergadura” el govern espanyol hagi decidit augmentar els sous mínims sense acord total.

“Com és possible que el govern central no tingui la complicitat o vulgui arribar a un consens”, ha dit, abans d’afegir que l’executiu i els sindicats han posat els empresaris “entre l’espasa i la paret” amb aquesta proposta. “Hem de dir que no malgrat que la majoria de sectors sí que poden assumir (la pujada)”, ha explicat.

D’altra banda, ha acusat l’administració de “no fer els deures” i de no haver actualitzat els contractes amb empreses calculats amb l’SMI anterior, en el cas de la pujada del 2021.

<strong>ERTO</strong>

Sánchez Llibre sí que ha celebrat una de les mesures que també anirà a Consell de Ministres aquest dimarts, la pròrroga d’un mes dels ERTO covid. En aquest punt ha afegit que hi ha altres activitats econòmiques com la restauració o el turisme que tenen “condicions similars” a les agències de viatges, que podran acollir-se al mecanisme RED amb expedients especials amb exoneracions. “Encara hi ha sectors que no han superat la crisi de la covid perquè l’afluència de turisme no és la del 2019”, ha recordat.

 

MWC

El líder de Foment del Treball ha celebrat que Barcelona “tornarà a ser la capital del món” mentre se celebri el Mobile World Congress, entre el 28 de febrer i el 3 de març. En aquest sentit, ha demanat la “màxima complicitat” a les administracions i als sindicats perquè “es posin d’acord per donar una imatge positiva. “És importantíssim que el MWC sigui un èxit mundial”, ha indicat, abans d’avisar que les “vagues i els aldarulls” poden “posar en risc” la pròrroga del congrés entre 2025 i 2019.

<strong>Reforma fiscal</strong>

Amb relació a la reforma fiscal, Sánchez Llibre ha explicat que la patronal vol demostrar que les declaracions de la ministra d’Hisenda María Jesús Montero sobre la pressió fiscal baixa a l’Estat són “incorrectes”. “No és el moment d’apujar impostos, és el moment d’abaixar impostos”, ha reiterat, tot demanant que es tingui “valentia” per reconèixer que hi ha un problema de l’economia submergida.

En aquest sentit, ha proposat un pla estratègic perquè l’economia que no paga impostos passi del 25% al 15%.             

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió