Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Sánchez i Aragonès es reuniran divendres que ve

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dissabte. ‘El País’: “Abe, ex primer ministro de Japón, asesinado en plena calle”. A sota: “Díaz llama a un nuevo contrato social”. […]

Agències 09/07/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dissabte. ‘El País’: “Abe, ex primer ministro de Japón, asesinado en plena calle”. A sota: “Díaz llama a un nuevo contrato social”. ‘El Periódico’ afirma sobre el nou intent dels governs espanyol i català d’encarrilar les negociacions per l’encaix de Catalunya a Espanya: L’últim tren del diàleg”. A la fotografia central, Shinzo Abe, abatut a terra: “Commoció terrorista al Japó”. ‘El Punt Avui’, també amb el desgel de les negociacions entre els governs espanyol i català a l’entorn del conflicte sobiranista: “Divendres, diàleg”. A la fotografia central, guardaespatlles de Shinzo Abe detenen l’home que l’ha mort de dos trets: “Magnicidi al Japó”.

‘La Vanguardia’ interpreta l’acostament dels governs espanyol i català: “Sánchez i Aragonès impulsen el diàleg per culminar els seus mandats”. La fotografia central també és per al magnicidi nipó: “Commoció al Japó per l’assassinat de l’ex primer ministre Abe Shinzo”.

‘La Razón’ entrevista Marimar Blanco, germana de Miguel Ángel Blanco, en el 25è aniversari del seu assassinat: “Cada negociación con Bildu supone matar de nuevo a los nuestros”. La segona notícia del dia indica: “El asesinato del ex primer ministro Abe sacude Japón”. El titular s’acompanya d’una fotografia a una columna que mostra el cos de l’ex dirigent estirat a terra després de l’atemptat que li ha costat la vida.

‘Ara’ obre amb novetats a la carpeta del conflicte català: “Generalitat i Moncloa reprenen la taula de diàleg”. A sobre, en una fotografia de grans dimensions: “Maten a trets l’ex primer ministre del Japó”.

‘ABC’ entrevista José María Aznar: “Es un sinsentido que a Miguel Ángel lo recuerden los que pactan con sus asesinos”. La foto de l’ex primer ministre japonès mort ocupa tres quartes parts de la portada: “El magnicido de Shinzo Abe acaba con el mito del pacífico Japón”.

I ‘El Mundo’ que indaga en les interioritats del principal govern de l’Estat: “La debilidad del PSOE dispara la tensión entre Ferraz y Moncloa”. En segon terme: “Díaz pide “ensanchar la democracia” con un “nuevo contrato social””.