Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Sánchez destaca el feminisme del seu govern i retreu al PP els recursos al TC contra les lleis que impulsen la igualtat

ACN Madrid – El president espanyol, Pedro Sánchez, ha esquivat aquest dimecres les crítiques que el PP i Vox li han llançat pels efectes de la llei del ‘només sí […]

Agències 08/03/2023

ACN Madrid – El president espanyol, Pedro Sánchez, ha esquivat aquest dimecres les crítiques que el PP i Vox li han llançat pels efectes de la llei del ‘només sí és sí’ i ha assegurat que contràriament al que ha fet històricament la dreta, que ha portat al TC les lleis que impulsen la igualtat, el seu executiu “situa el feminisme al centre de l’acció política”. També ha acusat el PP de no haver digerit les condemnes per corrupció, i ha fet una referència implícita a l’antiga fotografia del líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, amb el narco Marcial Dorado. “Nosaltres podem tenir algun polissó al vaixell, però quan passa el fem baixar a terra. Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és comprovar qui és el patró, i crec que vostès m’entenen”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que li ha reclamat que demani “perdó” per les rebaixes de penes a prop de 800 agressors sexuals fruit de l’entrada en vigor de la llei del ‘només sí és sí’.

Gamarra l’ha acusat de “supèrbia”: “Vostè no es pot anomenar feminista quan han aprovat una llei que ha rebaixat penes a agressors i quan impulsa una llei trans que genera danys irreparables a dones i nenes”, ha dit.

Segons Gamarra, la votació d’aquest dimarts al Congrés on PSOE i Podem van trencar la unitat del govern per reformar la llei del ‘només sí és sí’ “és una esmena a la totalitat el seu govern i al seu feminisme”. “L’única prioritat del seu govern és la supervivència política d’un home, Pedro Sánchez”, ha sentenciat Gamarra.

Durant la seva intervenció, Gamarra també ha recordat a Sánchez el cas ‘Mediador’, que afecta un exdiputat del PSOE enxampat en festes amb prostitutes.

El president espanyol ha rebatut la qüestió afirmant que el PP encara no ha digerit les condemnes per corrupció i apuntant a la històrica fotografia de Feijóo amb el narco Marcial Dorado.

“Nosaltres podem tenir algun polissó al vaixell, però quan passa el fem baixar a terra. Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és comprovar qui és el patró, i crec que vostès m’entenen”.

<strong>Acusa Abascal de covardia</strong>

Sánchez també ha rebatut la intervenció del líder de Vox, Santiago Abascal, que li ha retret les rebaixes de penes i excarceracions per la llei del ‘només sí és sí’. “Deixin-se de trampes, de mentides i artificis, deroguin la llei del ‘només sí és sí’ i la llei trans, i marxi, perquè s’ha convertit en un perill per a la democràcia espanyola”, ha dit Abascal.

En la seva rèplica, Sánchez ha recordat a Abascal que aquest és el govern amb més dones de la democràcia i ha acusat el líder de Vox de covardia per no posar-se al capdavant de la moció de censura que protagonitzarà Ramón Tamames. “No sembla massa valent”, ha dit.