Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Sánchez demana per carta a Torra que assisteixi presencialment a la conferència de presidents de divendres

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha respost per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar-li que assisteixi presencialment a la conferència de presidents autonòmics […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha respost per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar-li que assisteixi presencialment a la conferència de presidents autonòmics de divendres a San Millán de la Cogolla, a La Rioja. “És molt important la seva assistència en aquesta crucial trobada”, assegura Sánchez tot remarcant que aquesta vegada la reunió ha de ser presencial. El president espanyol també avança que la intenció és convocar la conferència de presidents cada mes i que s’anirà alternant la modalitat presencial i telemàtica “en funció dels temes a tractar”. Divendres passat, Torra va enviar una carta a Sánchez per demanar-li poder participar-hi telemàticament per la situació de la pandèmia a Catalunya.

“És moment de dialogar, compartir posicions i seguir possibilitant l’esperit d’unitat i de compromís”, conclou Sánchez.En la carta, el president espanyol assegura que el seu govern té la voluntat d’actuar de forma sensible a les necessitats i peticions de les administracions autonòmiques. I sol·licita la “idèntica comprensió” cap a l’esforç de l’executiu espanyol per “arbitrar els diferents interessos” i aconseguir un sistema que “permeti garantir la solidaritat entre territoris, la igualtat de la ciutadania i la justa distribució dels recursos públics”. Torra argumentava en la carta inicial que les restriccions establertes fan “molt difícil” el seu desplaçament fins a la Rioja i també explicava que havia encarregat al vicepresident, Pere Aragonès, i a la consellera Meritxell Budó, la preparació del contingut de la trobada amb un interlocutor de la Moncloa “en favor de l’eficiència” i d’una “veritable cooperació institucional” contra la covid-19.