Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Sánchez demana comparèixer al Senat per explicar el pla d’estalvi energètic després de la petició de Feijóo

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà al Senat per explicar el pla d’estalvi energètic després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, l’instés a […]

Agències 30/08/2022

ACN Madrid – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà al Senat per explicar el pla d’estalvi energètic després que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, l’instés a fer-ho per tenir un cara a cara. La portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, ha anunciat després del Consell de Ministres que el govern espanyol registrarà aquest dimarts al matí una petició de compareixença de Sánchez a la cambra alta. “Volem que aquest sigui un debat en el qual ens dediquem a confrontar idees, projectes i models davant d’un repte com el que tenim davant en l’àmbit energètic”, ha dit Rodríguez, que ha esperat que sigui “serè, constructiu i propositiu”.

Feijóo va reclamar a Sánchez un debat al Senat -i no al Congrés-, ja que el líder del PP és senador per designació autonòmica i no diputat a la cambra baixa, per tant, només pot confrontar amb Sánchez al Senat.

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ja va respondre que Sánchez estaria “encantat de debatre” amb Feijóo. El PP va votar en contra al Congrés del decret amb les mesures d’estalvi energètic del govern espanyol.

Rodríguez ha justificat que se celebri la compareixença al Senat per la “incidència molt important en tots els territoris” de les mesures d’estalvi energètic.